Butelki i kubeczki

Wszystkie akcesoria związane z dziećmi czyli... wózki, foteliki, kosmetyki i wiele innych

Moderator: KaSienko

Re: Butelki i kubeczki

Postprzez Skręciara » N sty 30, 2011 9:27 pm

no co racja to racja :D jak bym miała dobre cycki i bym karmiła to musiałabym chyba wpier*alać jak słoń :D co by dwójkę wykarmić a chudnąć nie miałąm z czego .. Spotkałam raz na spacerze kobitę z bliźniakami 2 miesięcznymi - podeszłą i zaczepiła mnie i pytała się jak długo karmiłam bo ona już nie daje rady - a wie że jej mleko najlepsze jest ! Nie chce nikogo straszyć bo wiem że można ale Ona wyglądała jak śmierć ! ja się aż przestaraszyłam. blada sine worki pod oczami a chuuuuuuuuda :(
Skręciara
Uzależniony

Postprzez Liziii » N sty 30, 2011 10:24 pm

ja juz teraz mam co zrzucac (niby jestem w normie ale jakbym byla o 10kg szczuplejsza nie wygladalabym na szkieletora) wiec chetnie skorzystam z tej opcji ;) w mojej ksiazce przeczytalam ze blizniaki to male ssaczki ktore dzialaja jak najlepsza liposukcja :lol:
Obrazek

Obrazek
Liziii
Uzależniony

Obrazki: 0

Postprzez Skręciara » N sty 30, 2011 10:28 pm

wahahahahaha :D przyjemne z pożytecznym czyli :D
Skręciara
Uzależniony

Postprzez Fotelik24 » Śr mar 16, 2011 2:16 pm

Aż mnie ciarki pzreszły na myśl o porównaniu do kościotrupa... Wykarmić dwójkę bliżnaikó własnym pokarmem,mlekiem to naprawdę duża sprawa,wymaga odpwoeidniej diety. Tak sobie myślę: dobrze że nie mam bliźniaków bo nie dałabym rady ;)
Fotelik24
Początkujący

Postprzez Liziii » Śr mar 16, 2011 4:12 pm

ja licze ze sobie wtedy jeszcz podjem co nieco zanim przyjdzie mi naprawde sie wziac za diete :P Chociaz, w sumie przy karmieniu to jednak jakas dieta, bo lekkostrawne, nieslone, nie smazone..
Obrazek

Obrazek
Liziii
Uzależniony

Obrazki: 0

Postprzez Fotelik24 » Wt kwi 19, 2011 10:43 am

No w zasadzie tak. Z doświadczenia (niewielkiego,ale zawsze jednak),wiem jak ciężko jest się za to zabrać. Już samo karmienie to jeden z punktów motywacyjnych. Ale na tym długo nie pociągniemy:)
Fotelik24
Początkujący

Postprzez grekzorba » Cz wrz 29, 2011 8:33 pm

monludki napisał(a):Mikołaj miał kolki prawie , że od urodzenia. Zupełnie tutaj zawiodły butelki aventu.
Za to egzamin zadały te z rureczką - DR BROWNA i MAM z odkręcanym dnem. Świetne są, naprawdę polecam.
A co do niekapków.. jeszcze nie mam z nimi doświadczenia, więc prosiłabym o radę:)
No i antykolkowe butle już nam nie potrzebne:) Więc może któraś z Was używa jakiejś fajnej, poręcznej?
Ja widziałam kiedyś -bodajże w rossmanie - taką z dziurką na rączkę .. MOże Mały w końcy by sam pił:)

Ja też mam z dr browna! :D a którą masz, bo ja mam taką http://www.pierwszyusmiech.com.pl/produ ... iom-1.html super są te butelki. Miałam wczesniej z tomme tippe ale Mikołaj coś nie bardzo lubił tą butelkę. A z browna super! I żadnych kolek, no i z tym myciem też jest super wygoda i mega higienicznie!
Obrazek
grekzorba
Początkujący

Postprzez aniad » Śr lis 16, 2011 11:03 am

zanim nakupicie tych kubków niekapków:-)

http://www.youtube.com/watch?v=dc5wgNXFfLw
w filmiku tego nie ma, ale kubki niekapki, bidony i tym podobne wynalazki ponoć bardzo przyczyniaja się do wad wymowy.
aniad
Początkujący

Postprzez koralikowa » Pn lut 20, 2012 9:00 am

ja już teraz to nie wiem w co wierzyć, jak byłam mała to mama mi mówiła że wtedy smoczki były zabrobione bo krzywiły zęby i psuły wymowę, - ja nie mam ani krzywych zębów ani nie seplenię, - teraz się mówi żeby za żadne skarby nie wkładać dziecka do chodzika, bo pokrzywi nogi i nie będzie umiało prosto chodzić - ja biegałam w chodziku od 8 miesiąca życia i nie mam ani krzywych nóg, ani skośnego kroku :D
koralikowa
Początkujący

Postprzez Sylwiczka » Wt lut 21, 2012 8:02 am

Koralikowa, no właśnie... Ja też piłam z butelki do 8 roku życia ! ( mleczko do snu ;p ) A zęby mam proste jakby rosly przy linijce !!!
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Akcesoria