Foteliki samochodowe - testy i opinie

Wszystkie akcesoria związane z dziećmi czyli... wózki, foteliki, kosmetyki i wiele innych

Moderator: KaSienko

Re: Foteliki samochodowe - testy i opinie

Postprzez pati83 » Pn kwi 11, 2011 8:46 pm

Hej dziewczyny a co sądzicie o fotelikach które nie przeszły testów na przykład foteliki sprzedawane razem z wózkami firmy tako JUMPER GT lub X? Takie foteliki bez testów są duże tańsze i jak kogoś nie stać na inny to czy taki fotelik naprawdę nie jest bezpieczny? I na jak długo takie foteliki starczają?
Obrazek
pati83
Wkręcony

Postprzez Fotelik24 » Wt kwi 19, 2011 9:51 am

Jeżeli fotelik nie przeszedł testów,to chyba mamy jasną sprawę. Nie miałabym zaufania do takiego fotelika,test to moim zdaniem główne kryterium na jakie powinnyśmy patrzeć podczas zakupu. W końcu chodzi o bezpieczeństwo,prawda?
Fotelik24
Początkujący

Postprzez Gabrysia_87 » Śr lip 06, 2011 4:32 pm

Też jesteśmy na etapie wymiany fotelika na nowy, ale tyle ich jest że nie wiem który wybrać.
Mamy zamiar jechać do sklepu 4kids tam jest duży wybór wózków i fotelików, może tam nam doradzą?
czyli tych o wadze od 9-36kg nie warto kupować? tak jak mówiłyście, hm?
ObrazekObrazek
Obrazek
Gabrysia_87
Zaangażowany

Obrazki: 0

Postprzez grekzorba » Cz wrz 29, 2011 8:30 pm

My narazie korzystamy jeszcze z tego pierwszego fotelika, u nas to jest akurat x-car dla navingtona. Fotelik jest super, łatwo się montuje, dobrze się małego zapina, ładnie zrobiony, żadnego styropianu. Potem chyba na maxi-cosi postawimy, ale to jeszcze za chwilę bo ten fotelik który mamy jest do 13 kilo. A tak wogule to zmieniacie tylko ze względu na wagę, czy są jakieś przedziały wiekowe albo wzrostowe do przesiadki do większego fotelika?
Obrazek
grekzorba
Początkujący

Postprzez emi23 » Śr gru 28, 2011 12:24 pm

Ja osobiście jestem za zmianą ze względu na wagę :P bo to jest najrozsądniejsze, lecz to moja subiektywna opinia, a tak w ogóle to mam pytanie, odnośnie właśnie fotelika nautilus, ponieważ stoję przed wyborem i chciałabym zaciągnąć opini od użytkowników, fotelik wydaje mi się bezpieczny i ciekawi mnie właśnie to że w zasadzie byłby to jednorazowy wydatek, bo fotelik jest powiększany, a cena byłaby adekwatna co do długości uzywania. Jeśli chodzi o opis producenta to brzmi bardzo zachęcająco : wkładka dla noworodków, regulacja wysokości, regulacja kąta nachylenia, uchwyty na kubki, schowki, pokrowiec do prania w pralce, i ten długi okres użytkowania - czy to się sprawdza wszystko?
emi23
Początkujący

Postprzez koralikowa » Pn lut 20, 2012 8:56 am

ja mam fotelik exo - jak jeszcze przy wózku protestowałam o inny, tak fotelik na szczęście wybraliśmy bez sporów . Głównie zadecydowało to, że fotelik posiadał testy, i dobrze w nich wypadł i że miał możliwość mocowania z isofixem.
koralikowa
Początkujący

Postprzez Liziii » Wt lut 28, 2012 10:46 am

my uzywamy fotelikow z zestawu 3w1 wozka tako jumper duo. Jak dziewczynki beda wazyc ponad 9kg przesiadają sie do fotelikow Fisher price'a, troche sie rozgladalam za kolejnymi fotelikami, chcielismy takie 9-36kg ale u nas to podwojny wydatek wiec recaro to niemal 1500zł byłoby.. .sporo. a FP ma nienajgorsze foteliki jesli chodzi o testy i bezpiecznestwo, tzn poprawiłsie :)
Obrazek

Obrazek
Liziii
Uzależniony

Postprzez klaudiia » So mar 31, 2012 8:50 am

My będziemy kupować Maxi Cosi Pearl.
W sumie nawet się nad tym nie zastanawiam głębiej bo po prostu jako pierwszy kupiliśmy Maxi Cosi Cabrio Fix z bazą isofix Family Fix i do niej właśnie Pearl pasuje :)

Tylko debatujemy z mężem bo ja chcę kupić trochę taniej przez neta a on w sklepie bo się boi (fotelik jednak nie powinien być uszkodzony, uderzony itp)... Sama nie wiem co myśleć
Obrazek
klaudiia
Uzależniony

Postprzez olitka » Pt kwi 20, 2012 9:53 am

A widziałyście program o testowaniu fotelików? Kurczę zakup fotelika to poważna sprawa, i jeszcze tak drobiazgowo trzeba sprawdzać. A myślisz, że kurier uszkodzi fotelik? Chyba sprzedawca powinien zadbać o bezpieczeństwo przedmiotu.
olitka
Początkujący

Postprzez Sylwiczka » Pt kwi 20, 2012 11:06 am

No wątpię zeby kurier mógł uszkodzić fotelik... Musiałby nim nieźle rzucać zeby coś się uszkodzilo...
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Akcesoria