Tam nie ma ceny. To jest WYMIANA

Za "darmo" ale nie zupełnie. Musisz coś dać od siebie aby zabrać od kogoś

Zasada działania:
Masz zabawkę, którą Twoje dziecko już się nie bawi (bo np jest już większe)
Dodajesz na aukcji ofertę że chcesz jej się pozbyć
Wchodzi inna osoba i podoba jej się Twoja zabawka
Zamawia ją (ustalacie tylko cenę wysyłki - płaci zamawiający)
Ty otrzymujesz 3 punkty na wykorzystanie (czyli możesz "kupić" za to 3 produkty)
Zamawiający traci 1 punkt
Masz już 3 punkty... możesz coś sobie "kupić"=właściwie dostać za darmo
Oglądasz oferty innych osób które również tak jak Ty postanowiły coś oddać
Podoba Ci się np zabawka którą Twoje dziecko chętnie się pobawi
Zamawiasz ją (płacisz tylko za wysyłkę np 11 zł)
Osoba która ją sprzedaje otrzymuje 3 punkty a Ty tracisz 1 czyli możesz zabrać jeszcze 2 inne produkty
Czyli za jedną swoją zabawkę masz 3 inne, ale oczywiście nie musisz wykorzystywać wszystkich punktów jednocześnie
Cały system ma się opierać na wzajemnej wymianie pomiędzy rodzicami. Wiadomo jak to z zabawkami - szybko się nudzą a niektóre są zupełnie nietrafione dla danego dziecka.
Docelowo będzie można wprowadzić ilość punktów za które chce się "sprzedać" daną zabawkę. Ale to później jak już nazbiera się więcej osób i większe ilości punktów.
Już samo wystawienie produktu na aukcji pozwala Ci na zamówienie innej zabawki - tu kwestia jest taka że to dopiero początek systemu i zabawek jest mało a moja w tym głowa aby osób i artykułów było więcej

Przykład z życia wzięty

Ja mam misia -
http://www.zmienpieluche.pl/gielda/mis_ ... tka,5.html - może Ci się spodoba (jest nowy) i chce go oddać za darmo. Koszt wysyłki pewnie nie przekroczy 5 zł. Jeśli wystawisz na aukcji 1 produkt to możesz go sobie zamówić za darmo