Imiona dla dzieci :)

Sprawdzone sposoby i metody związane z dziećmi

Moderator: KaSienko

Imiona dla dzieci :)

Postprzez Sylwiczka » Śr gru 29, 2010 2:21 pm

Jakie imię nosi Wasza pociecha ?
A może dopiero jesteś w ciaży bądź starasz się o maluszka - czy wybór imienia jest prosty czy raczej przyprawia Was o ból głowy ?

Ja od samego poczatku wiedziałam, ze Maja będzie Mają ( pod koniec zaświecił mi pomysł, zeby zmienić na Gaja, ale Paweł sie nie zgodził ;) )
Jak kiedyś bedę miała synka to chcę Borysa, a córeczka... ostatnio Nina mi po głowie chodzi ;)
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Re: Imiona dla dzieci :)

Postprzez manga 25 » Śr gru 29, 2010 2:29 pm

my od samego początku chcielismy Kajtka ( 2 lata przed poczęciem decyzja zapadla) i mamy Kajtka :)
Potem wybralismy Jankę dla dziewczynki, iie musi poczekac na włascicielkę :)
Ogólnie lubimy retro imiona :) Ja tez uwielbiam rosyjskie niektóre :)
obecnie jestesmy na etapie wymyslania imion dla ew. drugiego syna :lol: miał być konstanty, ale mnie się odwidziało, ja bym chciala Mikołaja, ale mój małż nie lubi tego imienia, on by chciał tadeusza, który do mnie kompletnie nie trafia :) ale jak przyjdzie czas to na pewno znajdziemy takie, w którym się oboje zakochamy
ObrazekObrazek

Obrazek
manga 25
Uzależniony

Postprzez natalia147 » Śr gru 29, 2010 2:41 pm

Oj z imieniem u mnie ciężko, podoba mi się mnóstwo imion. Obecnie trwamy przy naszych pierwszych (pierwszych od czasu zaistnienia faktu ciąży) ustaleniach chłopiec - Cezary (Czaruś), dziewczynka - Eliza. Zobaczymy.
natalia147
Uzależniony

Postprzez Agusia1989 » Śr gru 29, 2010 3:57 pm

Eliza ładne :D

my jak już wcześniej pisałam - dawno, dawno temu ustaliliśmy, że pierwsza dwójka to na 100% Pawełek i Julia. Teraz Julek się narobiło dużo, więc próbuję przekonać małża do czegoś innego, ale niestety prawie nie ma takich imion, które by się podobały nam obojgu :roll:
Obrazek

Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu. (Gabriel García Márquez)
Agusia1989
Uzależniony

Postprzez natalia147 » Śr gru 29, 2010 4:12 pm

Dziękuje..
Julek jest sporo, ale to śliczne imię- takie urocze.. Napisałaś Julka i Paweł skojarzyło mi się z "barwami szczęścia" hehe.. A Paweł to idealne imię, uwielbiam je, tak jak Maciuś. Niestety u nas w familiji i znajomych tak wiele Pawłów i Macków, że padło na Cezarego. Zobaczymy co będzie- chłopiec czy dziewczynka :roll: Uważam, że Paweł, Julcia, Kajtek to super imiona (kuzyn miał być Kajtek, został Nikodem)
natalia147
Uzależniony

Postprzez manga 25 » Śr gru 29, 2010 4:14 pm

Kilian tez mógł byc Kajtkiem, ale jednak Kilian u Skręciarki wygrał :) fajnie, bo ja nie lubie jak mi sie imię wśród znajomych powtarza, takie male skrzywienie :)
ObrazekObrazek

Obrazek
manga 25
Uzależniony

Postprzez natalia147 » Śr gru 29, 2010 4:17 pm

O Kilianie- Kajtku nie wiedziałam :) ja mam taki syndrom kojarzenia imienia z daną osobą (nie znam żadnego Cezarego ani Elizy) zatem imię dla mojego Dzidziusia musi być inne od mi znanych.
natalia147
Uzależniony

Postprzez manga 25 » Śr gru 29, 2010 4:34 pm

Czarek - słodko :) strasznie mi się podoba :)
ObrazekObrazek

Obrazek
manga 25
Uzależniony

Postprzez Liziii » Śr gru 29, 2010 7:16 pm

dla dziewczynki króluje od dawien dawna w mojej głowie Marysia, choc ostatnio troche mi sie cisnie na mysl Liza :mrgreen: Bylaby taka bliska mamusi :lol: Ale wszyscy mi mowia ze mi palma bije ze tak chcialabym dziecko nazwac..
Z męskich imion zadne do mnie nie przemawia poza Dawidem, ale juz sie trafilo w rodzinie.. wiec drogą eliminacji i poszukiwania zlotego środka, poki co ustalilismy z M ze jakby co będzie Krzysztof.
Obrazek

Obrazek
Liziii
Uzależniony

Obrazki: 0

Postprzez Sylwiczka » Śr gru 29, 2010 7:53 pm

Liza to mi się z jakąś prostytutką kojarzy :roll:
A Krzyś ładnie, tak normalnie :)
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Następna strona

Powrót do Przydatne