Jak i czego uczycie swoje dzieci?

O dzieciach w wieku szkolnym

Jak i czego uczycie swoje dzieci?

Postprzez Kjójik » Wt gru 22, 2009 8:10 pm

W jaki sposób dbacie o rozwój intelektualny i ruchowy swoich pociech?
W jaki sposób uczycie swoje dzieci nowych słówek i czynności?
Obrazek[/url]
ObrazekObrazek
Kjójik
Uzależniony

Re: Jak i czego uczycie swoje dzieci?

Postprzez Kjójik » Wt gru 22, 2009 8:16 pm

My jakoś szczególnie chyba nie uczymy Alexa świadomie - może to źle :geek:
Czasem powtarzamy nowe słówka to tyle..staramy uczyć sie przez zabawę czasem nawet trochę nieświadomie 8-)

Ostatnio Alex sobie wymyślił, ze podstawiajac miske i stajac na nia bedzie mu łatwiej dosiegnac bramki zamykajacej drzwi-bylam dumna ze sobie tak wykombinowal - a moja mama powiedziala, ze to NIC i Alex wcale nie jest takie mądry bo przecietne dziecko w jego wieku to umie :o
Obrazek[/url]
ObrazekObrazek
Kjójik
Uzależniony

Postprzez Skręciara » Wt gru 22, 2009 11:29 pm

to Ci mama powiedziała :)
No my też jakoś specjalnie nie naciskamy na Iness.. jak coś załąpie to powtarzamy z nią i przypominamy jej o tym co juz umie :) staramy sie kupowac zabawki przy których dziecko "myśli" np ostatnio kupiliśmy kubeczki :) 8szt takie fajne kolorowe :) od najwiekszego do njamniejszego i trzeba je włożyc jeden w drugi :) śiwetne są Iness po paru dniach zmagań i pokazywania jej "jak to powinno byc" zatrybiła i teraz bawi się nimi codziennie w wannie :) wkłada i wyjmuje
Skręciara
Uzależniony

Postprzez manga 25 » N gru 27, 2009 10:26 am

mnie się wydaje, ze najlepiej stymulować rozwój dziecka naturalnie, wlasnie przez zabawki i zabawę :) i iść naturalnym torem mozliwosci malucha, nie przyspieszac ( bo i tak nie damy rady) nauki nowych slówek czy umiejetności
czasem rodzice chcą błyszczec malym intelektualistą a dziecko jest mozliwosci najwyzej przeciętnych, najgorsze co mozna maluchowi zrobic
Pamietam z podstawówki taką dziewczynke, która naprawde byla cieńka a jej rodzice chcieli, zeby przynosiła swiadectwa z paskiem :shock: lali ja przy tym okropnie i ona to dzis wspomina, że nienawidziła czasu jak miały przyjsc wakacje, bo wiedziala jak ją strasznie spiorą, zwłaszcza ze miała calkiem zdolna siostre i rodzice straznie je róznicowali, masakra
ObrazekObrazek

Obrazek
manga 25
Uzależniony

Postprzez Skręciara » Wt gru 29, 2009 12:33 am

manga 25 napisał(a):
Pamietam z podstawówki taką dziewczynke, która naprawde byla cieńka a jej rodzice chcieli, zeby przynosiła swiadectwa z paskiem :shock: lali ja przy tym okropnie i ona to dzis wspomina, że nienawidziła czasu jak miały przyjsc wakacje, bo wiedziala jak ją strasznie spiorą, zwłaszcza ze miała calkiem zdolna siostre i rodzice straznie je róznicowali, masakra

coś okropnego :/ nie ma nic gorszego jak porównywanie dziecka do tych "lepszych" i wymuszanie idealnych ocen :? :?
Skręciara
Uzależniony

Postprzez Sylwiczka » Wt gru 29, 2009 6:15 pm

Na mnie nikt nigdy niczego nie wymuszał i teraz są efekty :ugeek:
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Postprzez Skręciara » N sty 03, 2010 1:11 am

Sylwiczka napisał(a):Na mnie nikt nigdy niczego nie wymuszał i teraz są efekty :ugeek:

\no fakt są efekty :) efekty uboczne :twisted:
Skręciara
Uzależniony

Postprzez Sylwiczka » N sty 03, 2010 11:37 am

Fakaj sie :twisted:
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Postprzez Skręciara » Pn sty 04, 2010 12:19 am

Sylwiczka napisał(a):Fakaj sie :twisted:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ne neneneneeeee :twisted: neneneee
Skręciara
Uzależniony

Postprzez manga 25 » So sty 09, 2010 12:54 am

pogadały se :)

mnie troche uczyli, ale tak jakby mimochodem :) ojciec nam od małego czytał historyczne opowieści, zamiast bajek :) a moj brat jako czterolatek recytowal redute ordona ( bo tam duzo strzelania było ) :D babcia tez nas tak jakos stymulowała, że w zabawie duzo wiedzy przemysała, matmy nas na pieniążkach uczyła 8-) tylko, że ja bylam pilna i grzeczna, a moje rodzeństwo wolało udawać glupich - ja się nauczyłam czytac jak miałam 4 lata, a oni do podstawówki tego nie robili, bo by sobie sami musieli czytac, a tak wieczorami ja im doczytywałam ( bo ojciec nam nigdy żadnej historii nie kończył, tylko byla na nastepny dzień) cwaniaki :)
ObrazekObrazek

Obrazek
manga 25
Uzależniony

Następna strona

Powrót do Szkoła i nauka