Kołyska a łóżeczko

Wszystkie akcesoria związane z dziećmi czyli... wózki, foteliki, kosmetyki i wiele innych

Moderator: KaSienko

Kołyska a łóżeczko

Postprzez monludki » Cz paź 14, 2010 10:56 am

Co polecacie? Ja kupiłam Mikulkowi najpierw kołyskę. w ogóle sie nie sprawdziła, bo Miko spał z nami w środeczku.
Później zakupiliśmy łóżeczko turystyczne- super sprawa. z płozami. duże. świetne.
Teraz zastanawiam się nad kupnem standardowego łóżeczka. ale czy warto? Bo w sumie na razie może sobie spać na tym niższym poziomie w turystycznym łóżeczku. a potem może jakiś tapczanik?
Obrazek
monludki
Zaangażowany

Re: Kołyska a łóżeczko

Postprzez Sylwiczka » Cz paź 14, 2010 11:01 am

Ja na początku miałam takie malutkie łóżeczko o wymiarach 40x80 cm :)
Po 3 miesiacach kupiłam duze łóżeczko 70x140 i z niego można zrobić takie normalne łóżko dla starszego dziecka.

Ja na Twoim miejscu bym używała tego turystycznego, a jak Miko podrośnie to kupisz mu taki fajny tapczanik dla dzieci, bo teraz już nie warto kupować zwykłgo łóżeczka :)
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Postprzez tatamichala » Pt paź 15, 2010 9:46 am

my zaczęliśmy od tradycyjnego łóżeczka. i pewno jeszcze z rok w nim Mały pośpi. A później planujemy kupić piętrowe.. takie podwójne na dole, i pojedyńcze do góry. bo planujemy też powiększanie Rodzinki jeszcze;)
tatamichala
Początkujący

Postprzez maryśka » Śr paź 27, 2010 1:21 pm

Ja dostałam łóżeczko od kuzynki, która zdążyła swojego marnego odchować. A jesli chodzi o kołyskę, fajnie to wygląda. Ale, mam w domu fotel bujany. Więc do usypiania, śpiewania kołysanek, czytania książeczek jest sprawdzony 8-)
maryśka
Początkujący

Postprzez Alka » Śr paź 27, 2010 1:42 pm

ja od poczatku mam tradycyjne lozeczko 60cm x120cm, przeszlismy wszystkie poziomy wysokosci i jest ok :)
Paweł lubi w nim spac, nigdy nie bylo problemow...
mamy tez lozeczko turystyczne w jego pokoju, ale spal w nim tylko na wakacjach, a tak sluzy ono jako podstawka pod przewijak :P
ObrazekObrazek
Alka
Zaangażowany

Postprzez mirka » Śr paź 27, 2010 9:43 pm

Z racji tego, że nasz synek broił i próbował się za wszelką cenę wydostać z łóżeczka, kombinował ze szczebelkami, dla jego bezpieczeństwa najgorszy okres "adhd" i ciekawości świata spał w łóżeczku turystycznym. Potem powrócił do łóżeczka, a teraz awansował na soj osobisty tapczanik :)
mirka
Początkujący

Postprzez manga 25 » Pt paź 29, 2010 4:08 pm

ja się oczytalam gazet u gina w poczekalni i wyczytalam, że maluch lubi ciasno w pierwszych miesiącach i dlatego wymysliłam sobie wiklinowe łózeczko, takie malutkie. Potem przeniesie się do normalnego wyrka
ObrazekObrazek

Obrazek
manga 25
Uzależniony

Postprzez Sylwiczka » Pt paź 29, 2010 4:50 pm

To prawda, Majka miała małe łóżeczko ( 40x80 cm ), a i tak wolała spać w wózku ściśnięta kocykami :lol:
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Postprzez klaudiia » Pt paź 29, 2010 6:08 pm

wiklinowe łóżeczko brzmi super :D
Obrazek
klaudiia
Uzależniony

Obrazki: 0

Postprzez manga 25 » Pt paź 29, 2010 6:14 pm

żeby było milej - zamarzyło mi się takie łóżeczko, po czym okazało się, że Skręciara chce się wyzbyć ;D
ObrazekObrazek

Obrazek
manga 25
Uzależniony

Następna strona

Powrót do Akcesoria