Niania

Problemy i troski rodziców związane z dziećmi

Moderator: KaSienko

Niania

Postprzez maryśka » Śr paź 27, 2010 1:34 pm

Czym sie kierowac przy wyborze niani? Mam na myśli taką dorywczą. Jak muszę coś załatwić, bądź zrobić sobie z mężem wychodne. Oczywiście są jeszcze babcie, ale czasem jeszcze by się przydała taka zaufana osoba.
maryśka
Początkujący

Re: Niania

Postprzez pietruszka » Śr paź 27, 2010 3:00 pm

A nie masz jakiejś zaufanej sąsiadki? Którą Twoje dziecko zna? Lub może spróbuj uderzyć do agencji opiekunek. Tam powinni mieć sprawdzone osoby, z tym, że stawki pewnie mają dość wysokie za opiekę.
pietruszka
Początkujący

Postprzez KaSienko » Cz paź 28, 2010 12:16 pm

jest też taki portal niania.pl ;) tam możesz wystawić ogłoszenie, że szukasz niani. Dawno tam nie byłam, kiedyś korzystałam z tego jak sama deklarowałam się jako niania. Były tam opcje pracy na pełen i mniejszy etat, wybierało się wiek dziecka, zaznaczało opcję np wychodzenie na spacer itp.... na pocztę dostawałam propozycję pracy z serwisu i od indywidualnych osób. W drugą stronę pewnie działa to tak samo :)
ObrazekObrazek
KaSienko
Uzależniony

Postprzez manga 25 » Pt lis 05, 2010 4:51 pm

ja chyba z polecenia bede szukac, tak z ogłoszenia to sama nie wiem ...
ObrazekObrazek

Obrazek
manga 25
Uzależniony

Postprzez Liziii » Pt lis 05, 2010 5:47 pm

ja tez sie na niania.pl rejestrowalam, jak w Wawie mieszkalam. odpowiedzi na oferte bylo od razu sporo.. mozna wrzucic wlasne ogloszenie albo przejrzec ogloszenia niań i umowic sie z kilkoma. Chyba ze ma sie z polecenia, zawsze to bezpieczniej jakas sprawdzona osoba.
Obrazek

Obrazek
Liziii
Uzależniony

Obrazki: 0

Postprzez Kjójik » Pn lis 15, 2010 7:47 pm

Ja znalazłam przez neta - takie portal gdzie ogłaszaja sie zarejestrowane nianie..ja jakos z polecenia nie ufam bo kazdy ma inne zapatrywania..na nianie i zawsze wole sie sama przekonac, porozmawiac itd.

I na prawde mialam duzo szczescia ze znalezlismy taka super babke jak Carol..jestem bardzo zadowolona...
Obrazek[/url]
ObrazekObrazek
Kjójik
Uzależniony

Postprzez Fotelik24 » Wt mar 08, 2011 8:53 pm

Moim zdaniem najlepszą nianią dla dziecka jest babcia i chyba wszyscy się z tym zgodzimy. Jako że jestem osobą nieufną,to nie mogłabym powierzyć opieki nad dzieckiem komuś zupełnie obcemu,musiałaby to być osoba polecona przez kogoś i naprawdę godna zaufania. Inaczej nic z tego.
Fotelik24
Początkujący

Postprzez Kjójik » Wt mar 08, 2011 9:06 pm

Fotelik24 napisał(a):Moim zdaniem najlepszą nianią dla dziecka jest babcia i chyba wszyscy się z tym zgodzimy. Jako że jestem osobą nieufną,to nie mogłabym powierzyć opieki nad dzieckiem komuś zupełnie obcemu,musiałaby to być osoba polecona przez kogoś i naprawdę godna zaufania. Inaczej nic z tego.

ja sie pozwole nie zgodzic...wcale nie uwazam, że babcia to najlepsza niania...
Obrazek[/url]
ObrazekObrazek
Kjójik
Uzależniony

Postprzez Sylwiczka » Śr mar 09, 2011 8:39 am

Tez sie nie zgodzę !!!
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Postprzez KaSienko » Śr mar 09, 2011 10:02 am

zalezy od babci. Moja mama byłaby fajną nianią, ale teściówce bym nie zostawiła Julka.
ObrazekObrazek
KaSienko
Uzależniony

Następna strona

Powrót do Problemy i troski