Nie zostawiaj mnie tu !

Wszystko o dzieciach w wieku przedszkolnym

Nie zostawiaj mnie tu !

Postprzez maryśka » Pt paź 22, 2010 12:15 pm

Czy też miałyście problemy z dziećmi, z pierwszymi dniami w przedszkolu?
Moja Zuza była wtedy bardzo płaczliwa, nie chciała wstawać, a pierwsze dni spędzała z noskiem w szybie i wypatrując kiedy po nią przyjdę. Byłam twarda choć wiadomo serce mi miękło. Jak to było u Was?
maryśka
Początkujący

Re: Nie zostawiaj mnie tu !

Postprzez Liziii » Pt paź 22, 2010 1:33 pm

ja w ramach protestu zsikalam sie w majty na srodku dywanu :mrgreen: i mama doszla do pracy, odebrala telefon i musiala po mnie przyjsc, bo nie pomyslala by zostawic rajstopki zapasowe :lol:
Obrazek

Obrazek
Liziii
Uzależniony

Obrazki: 0

Postprzez pietruszka » Pt paź 22, 2010 2:11 pm

Tego się boję, na razie mogę sobie spokojnie pracować w domu. A jeśli trzeba to moja mama zajmuje się młodą. Ale coraz częściej myślimy o posłaniu jej do przedszkola. Jednak kontakt z rówieśnikami chyba będzie niezastąpiony :)
pietruszka
Początkujący

Postprzez Skręciara » Pt paź 22, 2010 8:04 pm

kurcze chyba wszystkie dzieci jakie znam początek przedszkola to była dla nich tragedia ... rozumiały że idą - cieszyły się ... a jak przyszedł ten dzień i przekraczały próg to płacz histeria itp.. Ale trzeba być twardym - pracuje tam personel który wie jak postepować. bo jak dziecki pokaże się raz że skoro płaczesz to Cię wezmę do domu to ciężko będzie
Skręciara
Uzależniony

Postprzez klara » Pt lut 18, 2011 4:56 pm

Hania była bardzo zadowolona jak usłyszała,że pójdzie do przedszkola,entuzjazm jednak szybko zniknął jak weszła na salę do dzieci,zaczęła chodzić od 2 tygodnia bo na początku jeszcze chora była

niestety płakały wszystkie dzieci bez wyjatków i to chyba z miesiąc trwało :shock: ale płacz u Hani był chwilowy,zaraz jak wychodziłam z sali podglądałam a ona już u pani na kolanach siedziała i spokojna :D jak po nią przychodziłam to zawsze z uśmiechem opowiadała co robiła i pytała czy jutro też przyjdzie do dzieci :D

rano też wstawała zadowolona i z uśmiechem,tylko problem z płaczem był jak wchodziła na salę gdzie inne dzieci płakały to i ona,ale szybko przeszło ;)
Obrazek
Obrazek
klara
Zaangażowany

Postprzez Fotelik24 » Pn maja 23, 2011 5:58 pm

My mieliśmy problem tylko na początku,ale byłam pełna obaw. W sumie to chyba ja bardziej tęskniłam za synem niż on za mną:) Bardzo dobrze sobie poradził i w ogóle nie płakał. Byłam i dalej jestem z niego dumna :) Teraz przedszkole troche się znudziło,ale nie ma problemu z porannym wstawaniem.
Fotelik24
Początkujący

Postprzez Kashanka » So paź 29, 2011 11:29 pm

W naszym przedszkolu są dno adaptacyjne podczas których rodzice są razem z dziećmi. Na początek 2-3h i stopniowo coraz dłużej. U nas ten pomysł zadziałał.
Kashanka
Początkujący

Powrót do Przedszkolaki