Oduczanie od pampersa

Pierwsze kroki, pierwsze słowa...

Re: Oduczanie od pampersa

Postprzez Rasadu » Pn lip 18, 2011 10:39 pm

O! "Neutralizator" tego słowa mi brakło. :P
Przyjemniej jest mieć ukochane, piękne myśli i przechowywać je w swym sercu jak skarby. Nie chcę, by inni je wyśmiewali lub dziwili się im.
Obrazek
Rasadu
Wkręcony

Postprzez Sylwiczka » Wt lip 19, 2011 8:29 am

No my mamy jakiś tak z Leroy Marlin ( na bazie zielonej herbaty, więc bezpieczny dla dzieci raczkujących ;) )
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Postprzez Kjójik » Wt lip 19, 2011 5:42 pm

Sylwiczka napisał(a):No my mamy jakiś tak z Leroy Marlin ( na bazie zielonej herbaty, więc bezpieczny dla dzieci raczkujących ;) )

ja mam coś podobnego na smród Klemensa stóp...ale nie wiem czy dziala :? co ile to pryskac bo mi juz po paru godzinach znow smierdzi 8-)
a jak z bliska powacham wykladzine to i tak czuje... :lol: :lol: same psie syry....chyba musze cos typowego na siki kupic..to tak na przyszłość...bo na razie jeszcze nie nocnikujemy :roll:
Obrazek[/url]
ObrazekObrazek
Kjójik
Uzależniony

Postprzez Rasadu » Wt lip 19, 2011 8:56 pm

Klemensowi śmierdzą łapy? :lol:
Przyjemniej jest mieć ukochane, piękne myśli i przechowywać je w swym sercu jak skarby. Nie chcę, by inni je wyśmiewali lub dziwili się im.
Obrazek
Rasadu
Wkręcony

Postprzez Kjójik » Wt lip 19, 2011 8:59 pm

Rasadu napisał(a):Klemensowi śmierdzą łapy? :lol:

I to jak...jak stare skarpety nie prane przez rok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek[/url]
ObrazekObrazek
Kjójik
Uzależniony

Postprzez Kjójik » Śr lip 20, 2011 9:28 pm

bardzo fajne artykuły o nocnikowaniu..niestety po anglielsku ale moze któraś sie skusi:

dla mam dziewczynek
http://www.madeformums.com/potty-traini ... /9710.html
dla mam chłopaków
http://www.madeformums.com/potty-traini ... d/166.html

i ogólnie
http://www.madeformums.com/potty-traini ... d/166.html
Obrazek[/url]
ObrazekObrazek
Kjójik
Uzależniony

Postprzez laila23 » Pt mar 02, 2012 5:42 pm

Witam.

ja mam w domu 2 i 3 latka, obydwoje nauczyli sie przed 2 urodzinkami, poprostu zara po snie sadzalam ich na wc, i chodili bez pampersa, po 3 dniach, oczywiscie siusiali pod siebie zaczeli wolac. i to wszytsko. tylko nie wolno rezygnowac.
laila23
Zaangażowany

Postprzez Sylwiczka » So mar 03, 2012 9:12 am

U nas cos takiego odpadało... Paweł ( mój mąż ) by tego psychicznie nie wytrzymał :lol:
Na szczęście Maja porzuciła pieluchy na rzecz nagród i w dwa dni nauczyła sie wołać :)
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Postprzez Kjójik » So mar 10, 2012 3:31 pm

U nas też było z dnia na dzień - Alex stwierdził, że nie chce pieluchy bo nie może szybko biegać wiec zdjelismy pieluche i tak jest do dziś :D
Obrazek[/url]
ObrazekObrazek
Kjójik
Uzależniony

Postprzez klaudiia » So mar 31, 2012 9:07 am

Ja się pochwalę naszymi postępami - tak wiem, zaraz mi napiszecie, żem dureń bo za wcześnie 8-)
No więc jako, że Anna siedzi pewnie zaczęłam ją sadzać na nocnik (taki zwykły co nie śpiewa i nie tańczy).
No i ku mojemu szczeremu zdziwieniu od pierwszego posadzenia wiedziała o co chodzi.
Sadzam ją po przebudzeniu i po jedzeniu i praktycznie od tego czasu (nie wiem może z dwa czy trzy tygodnie) nie miałyśmy kupy w pieluchę. Jak tylko się młodą posadzi zaczyna stękać :lol:
Co do sikania to też siura na nocnik, ale nie zawsze zdążę ją posadzić, np. po przebudzeniu. No bo ona czasem się budzi i leży spokojnie i wtedy siura...
Ale jak sobie siedzi na nocniku to mówię jej, ze robimy si (jak debil siedzę i to powtarzam) w nadziei, ze będzie kojarzyć i za kilka miesięcy wołać si ;)

Generalnie Młoda bardzo lubi siedzieć na nocniku - ma niezły zaciesz. Tylko muszę ją asekurować, bo się mega wierci i już raz się z tym nocnikiem wywaliła (i cholera z całą zawartością nocnika)...
Myślę, że cały sekret tkwi w tym, że ona ciągle jest niemobilna i nie ma mi jak spierniczyć :lol: :lol: :lol:
Obrazek
klaudiia
Uzależniony

Obrazki: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dzieci w wieku 1-3