malumosa napisał(a):Czy ktoś wie czy Duphaston może spowodować plamienie poza okresem? Na razie nie będę się bardziej rozpisywać, szkoda mojego czasu jeśli nikt nie czyta

Tak, duphaston może powodowac plamienia i krwawienia, jest to jeden z możliwych skutków ubocznych przy stosowaniu tego leku.
Ja mam za sobą pierwszy cykl wspomagany clo, estrofemem i pregnylem. Wszystko było super, dobrze się czułam, pęcherzyki pięknie urosły(trzy!

)
Tydzień temu na monitoringu, w 22 dc okazało się, że jeden z pęcherzyków nie pękł, ale na szczęście sam się dość szybko wchłania. Poza tym nic więcej usg nie wykazało, ale gin powiedział, że to nie znaczy ze jednak ciąży nie ma, że jeszcze za szybko, żeby cokolwiek stwierdzić.
Niby wszystko w porządku, ale zmartwiło mnie małe endometrium, ok 6-7 mm, choć gin twierdził, żeby nie wyciągać z tego pochopnych wniosków, bo ono szybko przyrasta, a on w swoim życiu widział już niejedną ciążę przy małym endometrium.
Niemniej jednak trochę wiedzy na ten temat już miałam, więc ciążę wykluczyłam. Do 24 dc miałam brać pregnyl i następnie czekać 3, 4 dni na miesiączkę, a jeśli nie przyjdzie to testować.
Dziś mija 5 dzień od zakończenia brania leków, temperatura od owulacji utrzymuje się na poziomie 36,9-37,1, dziś także było 37, miesiączki nie ma, a test wyszedł negatywny.
Sama nie wiem co o tym myśleć. Jeśli do środy nie przylezie @ to idę na betę i zobaczymy. Bardziej się niestety boję, że to hormony rozregulowały mi cykl i teraz dopiero będzie jazda.