SZCZEPIENIA !

Twój maluch zachorował? Masz obawy dotyczące Jego zdrowia? Zapytaj i porozmawiaj tutaj.

Moderator: KaSienko

Re: SZCZEPIENIA !

Postprzez natalia147 » Pt lip 22, 2011 9:11 pm

Manga tak mi lekarze z akademii powiedzieli (kleszcz-> bolerioza), fakt mogło być milion innych przyczyn które i tak właściwie znane nie są.. choroba ta jakoś mało znana jest, bardzo mało informacji znalazłam na ten temat.. ale generalnie to staram się o tym nie myśleć i tak olałam leczenie :)
natalia147
Uzależniony

Postprzez Sylwiczka » So lip 23, 2011 8:50 am

No jakoś tak... Maja miała ostatnią Hexe jakoś szybko... I w sumie juz mogłaby być szczepiona na kleszczowe, ale czekam do jesieni, bo te szczepienia lepiej zrobić przez okres zimowy :)
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Postprzez asza » So lip 23, 2011 12:09 pm

Sylwiczka napisał(a):No jakoś tak... Maja miała ostatnią Hexe jakoś szybko... I w sumie juz mogłaby być szczepiona na kleszczowe, ale czekam do jesieni, bo te szczepienia lepiej zrobić przez okres zimowy :)

Tego szczepienia są 3 dawki bierz je lepiej teraz bo 3 dopiero uodparnia a Dorocie 3 wypada na kwiecień czyli tuz przed sezonem kleszczowym a szczepiłam ją w tym tygodniu .
asza
Początkujący

Obrazki: 1

Postprzez Sylwiczka » So lip 23, 2011 3:12 pm

Kurde, po tej wypłacie nie da rady, za dużo wydatków na dom plus alergolog :/
ObrazekObrazek
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Postprzez asza » So lip 23, 2011 6:13 pm

Ja za szczepionkę zapłaciłam 107 zł. następna dawka za 4 tygodnie a potem w kwietniu ale poczekaj tak mi pielęgniarka mówiła ale nie wiem czy nie 6 miesięcy powinno być różnicy a ja naliczyłam 8 dziwne zapytam się jej jak będę na drugim szczepieniu w takim razie miała byś jeszcze 2 miesiące :D
asza
Początkujący

Postprzez Sylwiczka » So lip 23, 2011 8:51 pm

No właśnie jakoś tak mi wyszło, że mogę szczepić we wrześniu...
ObrazekObrazek
Sylwiczka
Uzależniony

Postprzez asza » N lip 24, 2011 2:17 am

Wszystko możliwe zadzwonię do Agi ( kuzynka mojego J) pracuje w naszym ośrodku i sie w poniedziałek najdalej wtorek dowiem jak to jest bo się sama pogubiłam :D :D
asza
Początkujący

Postprzez Smykolandia_pl » Pn maja 21, 2012 7:06 am

Sylwiczka napisał(a):Czy to prawda, ze jak dziecko jest chore to szczepić go nie wolno ???
Czy jak Maja ma lekki katarek - w sumie już jej mija - to mi jej nie zaszczepią ??? :shock:

Poważniejsze choroby i infekcje wykluczają szczepienie, jednak lekki katar nie jest przeciwwskazaniem i zwykle lekarze pozwalają szczepić. Myślę, że nie ma czego się obawiać :)
Smykolandia_pl
Początkujący

Postprzez Karolek25 » Pn maja 21, 2012 12:24 pm

ze szczepieniami to różnie bywa. W zeszłym roku zapadł wyrok który stwierdza, że nie można rodziców zmuszać do obowiązkowych szczepień.
Co więcej, w tym roku jest akcja, gdzie już ponad 5 tys. osób podpisało się pod listem protestacyjnym „W sprawie zmuszania rodziców i dzieci do szczepień", którego autorem jest Ogólnopolskie Stowarzyszenie STOP NOP.

Stowarzyszenie żąda pozostawienia Polakom wyboru w tej kwestii. Prezentowana przez nich postawa nie jest odosobniona i ruchy związane ze świadomym szczepieniem oraz antyszczepionkowe zataczają coraz szersze kręgi. Naturalną konsekwencją jest pytanie: czy należy bać się szczepionek?. Na to pytanie należy sobie odpowiedzieć samemu, bo jakiś mały procent dzieci może zostać po prostu niepełnosprawnymi po szczepieniach.
Karolek25
Początkujący

Poprzednia strona

Powrót do Zdrowie dzieci i rodziców