Termin porodu

Rozmowy na temat porodu...

Moderator: Yzma

Re: Termin porodu

Postprzez KaSienko » Pn maja 23, 2011 6:52 pm

zmieścił się w kwadransie studenckim :)
ObrazekObrazek
KaSienko
Uzależniony

Postprzez natalia147 » N maja 29, 2011 9:22 am

nie wiem gdzie wrzucić zapytanie, ale niech będzie tu...
Zapewne z dziewczyn forumowych to obecnie stresuję się zbliżającym porodem ja i Manga, ale już niedługo przyjdzie czas na Klaudie, Pati, Agusie, Lizii i resztę kobitek..
Mamusie które rodziły teraz śmieją się z naszych obaw, ale ciekawi mnie jak to było.. Jak przeżywałyście te ostatnie kilka dni, chwil, co Wam przy tym towarzyszyło? Ja przyznam szczerze, że coraz gorzej śpię, jestem niespokojna, a od kilku dni zauważyłam, że odchodzi mi śluz chyba ten z czopka (były już dwie dawki "gluta", że tak się wyrażę) ale był on delikatnie kremowy co świadczy niby o tym, że pozostało spokojnie jeszcze kilka dni...
natalia147
Uzależniony

Postprzez Sylwiczka » N maja 29, 2011 10:50 am

Ja do dnia terminu porodu byłam w sumie wyluzowana ( chciałam zeby maja siedziała jak najdłuzej, bo od 30 tc modlilam sie żeby nie była wcześniakiem ), no ale jak nie urodziłam w dzien terminu to zaczęłam ją wypędzać i na tym głównie się skupiłam... Zajęło mi to niecałe 2 dni ;)
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Postprzez KaSienko » N maja 29, 2011 2:40 pm

hmmm ja chciałam urodzić albo ze dwa tyg przed terminem albo po 13, wiec na początku starałam się wykurzać Julka ale się nie skusił... ostatnie dni stresowałam się,że wyjdzie wtedy kiedy nie chce (chciałam pozaliczać zajęcia, napisac projekt) ale poza tym byłam spokojna. Wprawdzie wkurzałam się, że ciągle chce mi się siku, jest mi gorąco a brzuch mam między nogami ale spałam bardzo dobrze :)
co do czopa to mi odchodził tydzień czasu, własnie takimi fragmentami, wody odeszły mi po przebiciu pęcherza, a skurcze rozkręcały się cały dzień ( no ale ja miałam dość aktywną macicę już wcześniej więc nie zwracałam za bardzo uwagi na nie, dopiero po południu odliczałam między nimi czas).
ObrazekObrazek
KaSienko
Uzależniony

Postprzez natalia147 » N maja 29, 2011 3:04 pm

tydzień tylko odchodził, uuu? kurka mam nadzieje, że Elizka daruje mi jeszcze ten tydzień :) we wtorek mam USG w stermedzie teściowie sobie zażyczyli nagranie i fundnęli wizytę - nie wiem czy będzie coś widać, Ona już jest przecież duża.. w środę mam wizytę u mojej ukochanej Pani ginekolog a w czwartek kolejne USG z NFZ :) się naoglądam i jeszcze bardziej nakręcę..
ja ostatnio często odwiedzam wc i im częściej tam jestem tym bardziej się denerwuje, cały czas myślę, że się może zacząć.. porównuje to z tą akcją z 32 tygodnia, ale brak skurczów jakichkolwiek więc wiem, że to nic nie świadczy.. zeświruje..
natalia147
Uzależniony

Postprzez Sylwiczka » N maja 29, 2011 4:37 pm

Mi płynna postać czopa odchodziła 2 tyg przed porodem, a dzień ( czy dwa ) przed wyszedł ten gęsty, zabarwiony krwią.
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Postprzez Kjójik » N maja 29, 2011 5:09 pm

Sylwiczka napisał(a):Mi płynna postać czopa odchodziła 2 tyg przed porodem, a dzień ( czy dwa ) przed wyszedł ten gęsty, zabarwiony krwią.

Mi odszedł razem z wodami wczesniej.. a wczesniej nie mialam dużo śluzu..

Ja tez byłam spokojna - nie chcialam przenosić ciazy...bylam aktywna do konca..spałam bardzo dobrze..i troche sie nudziłam w domku ale tylko przez tydzien bo Alex urodził sie dokladnie tydzien od mojego pojscia na macierzyński 10 dni przed terminem :mrgreen:
Obrazek[/url]
ObrazekObrazek
Kjójik
Uzależniony

Postprzez natalia147 » N maja 29, 2011 7:07 pm

no to Kjójik miałaś fajnie :) ja już chyba za długo siedzę w domu, do tego często jestem sama i każde pierdu, pierdu traktuję z kołotaniem serca.. bo szczerze mówiąc cholernie nie mogę się już doczekać, ale i boję się..
natalia147
Uzależniony

Postprzez Kjójik » N maja 29, 2011 8:14 pm

natalia147 napisał(a):no to Kjójik miałaś fajnie :) ja już chyba za długo siedzę w domu, do tego często jestem sama i każde pierdu, pierdu traktuję z kołotaniem serca.. bo szczerze mówiąc cholernie nie mogę się już doczekać, ale i boję się..

a ja miałam dziwnie..bo właśnie wogóle sie nie bałam tylko chciałam już mnieć to z głowy...i jak mi wody odeszły to myślałam sobie o!!! to już ..a tu nic dopiero po ok 12h dostałam skurczy..ale się ciesze bo jeszcze duzo zdażyłam zrobić w tym czasie np. piekłam ciasto jeszcze ok 15 a już od ok. 18 zaczęłam mieć skurcze...ja nie mogłam usiedzieć w miejscu...musiałam być w ruchu ...może dlatego tak wczesnie urodziłam...nie wiem..ale jak w w/end po odejsciu z pracy na macierzyński siedziałam w domu, leżałam i oglądałam TV to czułam, że tyję he he he a mój małż sie zaczał pytac czy tak zamierzam do 13 lutego wypełniać czas (wyznaczony termin narodzin) bo było mu dziwnie ze nie latam po domu :lol: tak wytrzymałam do pon i już znów mnie nosiło 8-)

Natalia a nie masz jakiś koleżanek..zeby sie spotkać pogadać - bo po co masz smaa siedziec w domku??Albo idz sobie na basen, polaż sobie w wodzie, albo na jakies ćwiczenia dla kobitek w ciąży super sprawa!!! Ja byłam na aquaaerobiku i yodze..polecam!!A jak nie to spacerek też jest dobry...
Obrazek[/url]
ObrazekObrazek
Kjójik
Uzależniony

Poprzednia strona

Powrót do Poród i połóg