Zabawki !

Wszystkie akcesoria związane z dziećmi czyli... wózki, foteliki, kosmetyki i wiele innych

Moderator: KaSienko

Re: Zabawki !

Postprzez Bazgroszyt.pl » Pt gru 16, 2011 11:46 am

Czy słyszeliście już o Bazgroszytowym Kalendarzu Gwiazd? Dwanaście Gwiazd na dwanaście miesięcy, czyli znani i lubiani rysują dla dzieci. Do tego niezwykłego „Kalendarza 2012 Rysuj z Gwiazdami” swoje rysunki podarowali: Agnieszka Maciąg, Magda Mołek, Jurek Owsiak, Marzena Rogalska, Michał Rusinek, Joanna Sarapata, Małgosia Socha, Dorota Wellman, Daria Widawska, Robert Wolański, Dorota Zawadzka, Kasia Zielińska.
Bazgroszyty to twórcze kolorowanki rozwijające wyobraźnię. Mają służyć dziecku jako inspiracja, a nie prowadzić je „za rękę“. Internetowy serwis Bazgroszyt.pl zawiera gry i zabawy rozwijające wyobraźnię oraz materiały edukacyjne pomagające w przygotowaniu do szkoły i nauce pisania.

Dochód ze sprzedaży Bazgroszytów przeznaczony jest na Fundację Mówimy obrazami. Do tej pory jej wolontariusze wręczyli ponad 30 tysięcy kredek. Pokolorujmy razem całą Polskę!
Bazgroszyt.pl
Początkujący

Postprzez Marcik » Pt sty 13, 2012 3:56 pm

Czy moglby mi ktos polecic zabawki dla dziecka majacego uczulenie na roztocza kurzu domowego :)? Wiem, ze wiele wymagam ale najlepiej jakby nie byly kurzo - lapkami :). Maly ma 4 latka. Za wszelka pomoc z gory dziekuje!
Marcik
Początkujący

Postprzez Sylwiczka » Pt sty 13, 2012 5:52 pm

Wszystkie, które można... MYĆ ?
Moja córka też ma uczulenie na kurz i roztocza kurzu domowego i bawi się normalnymi zabawkami...
Moze mniej pluszakami, ale reszta jej nie szkodzi...
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Postprzez KaSienko » Pt sty 13, 2012 8:09 pm

no pluszaki odpadają :D

ale klocki? akurat dla 4 latka :D albo puzzlle
ObrazekObrazek
KaSienko
Uzależniony

Postprzez yranna » Śr sty 18, 2012 10:32 am

Jeżeli chodzi o zabawki to najważniejsze żeby poddawać je częstemu myciu. Najlepiej jest też je przecierać codziennie wilgotną ściereczką. Pluszaki zdecydowanie powinny zniknąć z pokoju dziecka, jeżeli ma tego typu alergię. One jednak najbardziej przyciągają kurz. Jeżeli chodzi o zabawki dla 4 latka - to wszystko co pobudzi jego wyobraźnię, a Ty nie będziesz się musiała bać, że jest to dla niego niebezpieczne ;). Ja swojej córci kupiłam ostatnio zestaw pianek Moon Dough, mała ma frajdę na całego, ja się nie martwię o to, że pobrudzi bo naprawdę łatwo schodzi z ubrań czy wykładziny. Może spróbuj w tym kierunku?
yranna
Początkujący

Postprzez Sylwiczka » Śr sty 18, 2012 2:53 pm

Ciastolina też jest fajna :) Tylko trzeba uważać na dywany z długim włosem, bo włazi, przykleja się, twardnieje i nie sposób ja wyskubać ;)
ObrazekObrazek
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Postprzez myha74 » Cz sty 19, 2012 5:33 pm

przy alergii na roztocza kurzu pluszaki można mieć, ale trzeba je często prać czy wystawiać zimą na mróz, a poza tym wszystkie zabawki plastikowe, które można w każdej chwili umyć
myha74
Początkujący

Postprzez koralikowa » Pn lut 20, 2012 8:50 am

u mnie się sprawdza właśnie ciastolina, a wcześniej ... jeżyk i kredki - i nie było dziecka przez godzine , bo wkładanie kredek było tak intersujące :)
koralikowa
Początkujący

Postprzez Sylwiczka » Wt lut 21, 2012 8:03 am

Chyba kupię jeżyka hehehehe
ObrazekObrazek
Sylwiczka
Uzależniony

Postprzez pr0mete » Cz maja 10, 2012 11:12 pm

Marcik napisał(a):Czy moglby mi ktos polecic zabawki dla dziecka majacego uczulenie na roztocza kurzu domowego :)? Wiem, ze wiele wymagam ale najlepiej jakby nie byly kurzo - lapkami :). Maly ma 4 latka. Za wszelka pomoc z gory dziekuje!

Wszystko, co gumowe i plastikowe, bo łatwo utrzymać w czystości:) Klocki to oczywiste, ale pewnie już je ma. Ciekawy pomysł obserwuję niemal pod nosem... Córka sąsiadów biega pod domem z Bilibo to taka miska(?) Nie wiem, jak inaczej to określić:) W każdym razie widziałam, jak przelewa nią wodę w basenie, bawi się w piaskownicy i ciągle wynajduje nowe zastosowanie, więc coś w tym chyba jest. Mam nadzieję, że to nie zostanie potraktowane jako reklama, tylko unaocznienie jak rzecz wygląda:)
pr0mete
Początkujący

Poprzednia strona

Powrót do Akcesoria