zapracowana mama a studia

Problemy i troski rodziców związane z dziećmi

Moderator: KaSienko

zapracowana mama a studia

Postprzez mamajoasi24 » Śr wrz 29, 2010 10:42 am

Kochani,
bardzo chciałabym wreszcie zacząćstudiowac, a jestem zapracowaną mamą i nawet na studia zaoczne mogłoby czasem zabraknąć mi czasu. W zwiążku z tym myślę o studiach przez internet na kierunku politologia na WSZiB w Poznaniu (dla zainteresowanych link http://www.wszib.poznan.pl/wszib/swi/ ), ale nie wiem, czy te studia nie okażą się bardziej czasożerne niż zaoczne i czy przyszły pracodawca będzie na nie patrzył tak samo jak na inne studia. Nie mówiąc już o samokontroli, żeby zmusić się do nauki bez profestora stojącego nad głową :D Co myślicie?
mamajoasi24
Początkujący

Re: zapracowana mama a studia

Postprzez Sylwiczka » Cz wrz 30, 2010 3:31 pm

Bardzo odważny pomysł :)
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Postprzez pacynka » Cz paź 14, 2010 10:42 am

Da się studiować :) nie jest to łatwe i musisz wykorzystać męża do pomocy ale chcieć to móc :D
pacynka
Początkujący

Postprzez monludki » Pt paź 15, 2010 12:16 pm

JA skończyłam trzy lata na kierunku kulturoznawstwo - zakończyłam je licencjatem,
Miałam zamiar zrobić magisterkę - już na jakimś innym kierunku - ale od kiedy jest Miko zupełnie przestałam o tym myśleć:(
Wchodzą w grę tylko studia zaoczne.. Czyli kaska.. a skąd ją brać jak trzeba siedzieć z Maluszkiem i pracować się nie da...
Obrazek
monludki
Zaangażowany

Postprzez maryśka » Wt paź 19, 2010 9:25 pm

Mam znajome, które podczas naszych studiów rodziły i wychowywały dzieci. Jedna koleżanka nawet przyjeżdżała ze swoim smykiem na zajęcia. Wszystko się da zrobić. Niestety podstawą studiowania w trybie zaocznym jest gotówka, i czasami spora, a reszta to chęć studiowania i dobra organizacja ;)
maryśka
Początkujący

Postprzez KaSienko » Śr paź 20, 2010 9:40 am

kurna... a już tu raz pisałam, ale chyba nie zapisałam ;/
w każdym bądź razie na studia on-line bym się nie pisała, bo jestem zbyt leniwa by sama zaglądać, czytać itd, muszę mieć przymus ;) ale to ja ;D
studiuję zaocznie na Akademii Morskiej w Gdyni handel i usługi menadżer produktu (mgr), jak jadę na zajęcia małego pilnuje Radek - innej możliwości nie mamy. To 2 z 3 sem, w pierwszym w zaawansowanej ciąży jeździłam na zajęcia ;) ciężko mi się jeździło ale wytrwałam do końca ;) co mogłam zaliczałam wcześniej by mieć wolne jak już Julek będzie. Dzień po terminie a na dwa przed porodem byłam jeszcze na zajęciach, potem dwa tyg po porodzie i 5 :) później już wakacje. Wcześniej studiowałam dziennie w Olsztynie, technologię żywności i żywienie człowieka (inż) na roku miałam koleżanki które wychowywały dzieci i studiowały, mieszkałam z dziewczyną która studiowała dwa kierunki, miała synka i nie miała faceta - dała radę :)
ObrazekObrazek
KaSienko
Uzależniony

Postprzez monludki » Śr paź 20, 2010 10:53 am

studia online.. hmm.. ciekawy pomysł:)
muszę poczytać o tym.
Obrazek
monludki
Zaangażowany

Postprzez maryśka » N paź 24, 2010 11:30 am

Jeszcze tylko powiem, że studia online wcale nie oznaczają, że nie trzeba jeździć na uczelnię. Patrzyłam kiedyś na pewien kierunek, to trzeba było jechać tam 3 razy w semestrze. Niestety w moim przypadku odpadło, bo mieszkam na Kujawach, a studia byly w Krakowie :|
maryśka
Początkujący

Postprzez m_madzia » Pn paź 25, 2010 3:47 pm

Ja, będąc już w ciąży podjęłam studia podyplomowe.

Nie wiem, jak sobie dam radę fizycznie, do tego jeszcze dochodzą dojazdy do Łodzi.
Na szczęście zjazdy są śednio raz w miesiącu.

Jestem dobrej myśli, a jak wyjdzie ostatecznie, to się okaże :)
Obrazek
m_madzia
Zaangażowany

Postprzez manga 25 » Wt paź 26, 2010 1:32 pm

w życiu bym się nie zmusiła do studiów on-line , to chyba tylko dla super zdyscyplinowanych :)

mnie czeka ciąża na ostatnim roku studiów :? ale kto sobie poradzi jak nie ja :) ?
ObrazekObrazek

Obrazek
manga 25
Uzależniony

Następna strona

Powrót do Problemy i troski