Zazdrość starszaka

Problemy i troski rodziców związane z dziećmi

Moderator: KaSienko

Re: Zazdrość starszaka

Postprzez manga 25 » Pt mar 18, 2011 2:26 pm

każde nastepne to już rutyna :lol:

chociaż jak tesciowa rodziła czwarte to Szymon i Lidka ( młodsza z sióstr) byli ardzo niezadowoleni i pytali, po co mamie nowy dzidziuś skoro ma ich :) potem się ogarneli i bili o wózek jak trzeba było iść na spacerek :)
ObrazekObrazek

Obrazek
manga 25
Uzależniony

Postprzez Fotelik24 » Wt kwi 19, 2011 9:35 am

Swego czasu byłą taka sytuacja,że córka moje koleżanki zapytała ją o to kogo kocha bardziej: ją czy młodszego brata,który dopiero się urodził. An co ona odpowiedziała,że kocha ich tak samo,tylko ze ją dłużej:) To wydaje mi się bardzo dobrym rozwiązaniem i jednocześnie wytłumaczeniem dla dziecka.
Fotelik24
Początkujący

Postprzez laila23 » Wt mar 06, 2012 2:23 pm

Ja to chyba mam idealne dzieci, ale kwestia wychowania. syn mial 3 miesiace jak zaszlam w ciaze :shock: owszem wpadka, no i tez sie balam bo mnie wsyscy starszyli, a ja postanowilam ze bede traktowac dzieci jednakowo, jak wzielam jedno to i od razu bralam drugie. i dokladnie tyle samo czasu im poswiecalam . i udalo sie . kochaja sie, bawia razem i nie ma zadrosci praktycznie wcale.
laila23
Zaangażowany

Postprzez Sylwiczka » Śr mar 07, 2012 12:00 am

No to szybko poszło z drugim :D
Ale fajnie ich wychowujesz, po równo !
Ja bylam wychowana w duchu - młodsze moze wiecej - na szczęście ja byłam najmlodsza :lol:
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Postprzez migotka85 » Śr mar 07, 2012 8:37 am

laila23 napisał(a):Ja to chyba mam idealne dzieci, ale kwestia wychowania. syn mial 3 miesiace jak zaszlam w ciaze :shock: owszem wpadka, no i tez sie balam bo mnie wsyscy starszyli, a ja postanowilam ze bede traktowac dzieci jednakowo, jak wzielam jedno to i od razu bralam drugie. i dokladnie tyle samo czasu im poswiecalam . i udalo sie . kochaja sie, bawia razem i nie ma zadrosci praktycznie wcale.

Wybacz, ale nie jest to kwestia wychowania, one są malutkie po prostu . Dopiero zaczną być zazdrośni. Ja rodziłam dwa razy dzieci rok po roku mam ich czworo i zazdrości nie da się uniknąć, zwłaszcza jak podrosną ;)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
migotka85
Uzależniony

Obrazki: 0

Postprzez laila23 » Śr mar 07, 2012 1:50 pm

migotka ty to wogole masz hardcore w domu, wychowanie te ma tu duze znaczenie, nie mowie ze w ogole nie sa zazdrosni czasem tak, ale mam tyle dobrze ze wytlumacze im i jest ok. nie sa takimi diecmi ktorymi nie da sie niewytlumaczyc.

sylwiczka u mnie w domu bylo to samo, najmlodsy moze wszytsko...wszytsko bylo ok dopoki nie pojawil sie moj mlodszy brat hehe a tak na powaznie to niestety nie jest dobre. ja tez myslalam ze moge wszytsko w tamtym czasie, a rodenstwo obrywalo :lol:
laila23
Zaangażowany

Postprzez olitka » Pt kwi 20, 2012 9:17 am

Ja jestem ciekawa jak to będzie za chwilę u nas. Różnica wiekowa dość spora bo 7 lat będzie, na bank będą sceny zazdrości. Ja pamiętam, że jak byliśmy dziećmi to najmłodszemu wszystko uchodziło płazem i wydawało mi się, że dostaje najwięcej. Ha ha ha takie rozmyślania kilkuletniej zazdrośnicy.
olitka
Początkujący

PRZYGOTOWANIE DZIECKA NA NARODZINY RODZEŃSTWA

Postprzez pedagog-ania » Śr kwi 25, 2012 11:23 am

Bardzo proszę o pomoc !!!Piszę pracę mgr na temat przygotowania dziecka w wieku przedszkolnym do narodzin rodzeństwa. Potrzebuję Waszych opinii i doświadczeń z tego zakresu. W związku z czym proszę o uzupełnienie ankiety. BARDZO MI ZALEŻY!
http://moje-ankiety.pl/respond-23190.html
Z GÓRY DZIĘKUJĘ!!!
pedagog-ania
Początkujący

Poprzednia strona

Powrót do Problemy i troski