zdrowa dieta malucha

Forum poświęcone najmłodszym dzieciom

Re: zdrowa dieta malucha

Postprzez Skręciara » Pn sty 02, 2012 5:00 pm

Liziii napisał(a):koniny moje dzieci w zyciu nie zjedzą 8-) krolika i owszem ;)

bardzo zdrowe mięsko :) mi najmniej odpowiadała jagnięcina bo to miało taki specyficzny zapach ( kozy i owcy )

My teraz chcemy Trio przestawić na mleko kozie może nam się uda ...
Skręciara
Uzależniony

Postprzez Liziii » Wt sty 03, 2012 2:01 pm

tzn j im jej nie podam :) jak beda dorosle i sobie gdzies zamowia/kupia to niech jedza, nic mi wtedy do tego. ale sama z siebie nie podam, jakos mnie odrzuca...
krolika tez bym chetnie ominela ale od czasu do czasu kupie im sloiczek z krolikiem. moze to zdrowe..

jagnieciny nigdy nie jadlam, nie znam smaku. Ale ogolnie my nie jadamy, glownie drob, wieprzowine i wolowine wiec laski tez beda to glownie jadly (ja drob jadam rzadko bo mi smierdzi okropnie... ale dla M i dziewczynek moge przygotowywac). Jestem za yto pozeraczka swinek :mrgreen:

a czemu przerzucacie na mleko kozie?

a w ogole to zamowilam sobie na allegro ikeowe fartuszko-sliniaki, takie jak ma Julas Kasienko :) Bo marchewa fruwa po ubrankach :/
Obrazek

Obrazek
Liziii
Uzależniony

Obrazki: 0

Postprzez Skręciara » Wt sty 03, 2012 3:15 pm

ile ja ubranek straciłam przez te marchewki :D ha ha

Bo kozie zdrowsze :D
Skręciara
Uzależniony

Postprzez Liziii » Wt sty 03, 2012 3:32 pm

nie stac mnie, moje beda pic krowie :twisted:

wlasnie odlozylam sobie na kupke juz zaprawione marchwia ubranka i bede je w nie ubierac dziolchy do karmienia :mrgreen: poki nie przyjda mi sliniaczko-fartuszki.
Obrazek

Obrazek
Liziii
Uzależniony

Obrazki: 0

Postprzez Sylwiczka » Wt sty 03, 2012 3:57 pm

Liziii napisał(a):nie stac mnie, moje beda pic krowie :twisted:

Mój sąsiad ma stado kóz... Sprzedaje mleko i to wcale nie drogo... Ale jakoś nie umiem się przemóc :lol:
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Postprzez KaSienko » Wt sty 03, 2012 4:27 pm

Liziii napisał(a):nie stac mnie, moje beda pic krowie :twisted:

wlasnie odlozylam sobie na kupke juz zaprawione marchwia ubranka i bede je w nie ubierac dziolchy do karmienia :mrgreen: poki nie przyjda mi sliniaczko-fartuszki.

ja zaraz po karmieniu zapierałam ubranka i śliniaki mydłem, właściwie to prałam w nim ręcznie,a potem do pralki w proszku dla dzieci i schodziło wsio :)
ObrazekObrazek
KaSienko
Uzależniony

Postprzez Sylwiczka » Wt sty 03, 2012 5:22 pm

Ja, gdy wiedziałam, że będę Maję karmić obiadem z marchewą to ubieralam ja w stare lumpy :P
ObrazekObrazek
Nie drażnij Moda, BAN uroku Ci nie doda.
-----------------------------------------------------
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie :) Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe...
Sylwiczka
Uzależniony

Obrazki: 4

Postprzez Kjójik » Wt sty 03, 2012 6:18 pm

Alex ( ja zressztą też) uwielbiamy mleko kozie..jest zdrowsze niż krowie no i w szczególności jak dziecko ma probemy z kupkami to sie je poleca..bo krowie czasem podobno 8-) może powodować zatwardzenia, z tego co kiedyś czytałam - dzieciom które miały uczulenie na mleko krowie a nie było mieszanek jeszcze podawano mleko kozie. Alex lubi też mleko ryżowe (nasz HIT zawsze kupuje mu w małych kartonikach a ze jest dość słodkie w samku to Alex nazywa je kakałkiem) :lol: próbowaliśmy też sojowe i owsiane..oba nam smakuja. Staram sie urozmaicać i kupuje różnie...
Nie wiem od czego to zależy ale czasem jak kupowałam mleko kozie w Polsce to po wypiciu zostawał mi taki dziwny smak w ustach i sie zniecheciłam..tutaj takiego czegos nie mam nie wiem czy to zależy od procesu produkcji, pasteryzacji czy jak..czy może kozy sa inne :lol:

A co do jagnieciny/baranina tu u nas jest bardzo popularna cała aleja w markecie jest z miesem jagniecim..i jest bardzo zdrowe..ja lubie ale tylko takie z restauracji..dobre jest z sosem miętowym - wiem dziwne ale pasuje do tego miesa...sama nie umiem jego gotowac bo śmierdzi mi dziwnie jak przygotowuje..wiec nie robie..ale musze sie nauczyc..chociaz ogolnie to mało miesa jemy..jeśli juz to rosół z kurczaka i szynke lub boczek ..jemy duzo portaw wege..i mam zamiar w przyszłości wogóle z miesa zrezygnować..
Obrazek[/url]
ObrazekObrazek
Kjójik
Uzależniony

Poprzednia strona

Powrót do Noworodki i niemowlaki