żłobki i inne placówki, gdzie dać dziecko na czas pracy?

Pierwsze kroki, pierwsze słowa...

żłobki i inne placówki, gdzie dać dziecko na czas pracy?

Postprzez steve13 » Śr wrz 07, 2011 11:31 am

Witam,
Chcę poszukać maluszkowi jakiś żłobek bądź inną placówkę do opieki nad dzieckiem. W związku z tym że na publiczny żłobek nie ma szans to pozostaje tylko szukanie placówek prywatnych.
Doradźcie jakich placówek szukać tak aby opłaty były jak najmniejsze. W przypadku prywatnych przedszkoli tzw. punkty przedszkolne są zwykle tańsze niż przedszkola a jak to jest w przypadku placówek żłobkopodobnych? Chodzi mi głównie o to jak takie placówki się nazywają bo nawet nie wiem czego szukać, a na typowy prywatny żłobek mnie nie stać (1200zł/mies z wyżywieniem to za dużo)
Gdzie wy posyłacie dzieci jak idziecie do pracy?
steve13
Początkujący

Re: żłobki i inne placówki, gdzie dać dziecko na czas pracy?

Postprzez Smykolandia_pl » Pn maja 21, 2012 7:00 pm

steve13 napisał(a):Witam,
Chcę poszukać maluszkowi jakiś żłobek bądź inną placówkę do opieki nad dzieckiem. W związku z tym że na publiczny żłobek nie ma szans to pozostaje tylko szukanie placówek prywatnych.
Doradźcie jakich placówek szukać tak aby opłaty były jak najmniejsze. W przypadku prywatnych przedszkoli tzw. punkty przedszkolne są zwykle tańsze niż przedszkola a jak to jest w przypadku placówek żłobkopodobnych? Chodzi mi głównie o to jak takie placówki się nazywają bo nawet nie wiem czego szukać, a na typowy prywatny żłobek mnie nie stać (1200zł/mies z wyżywieniem to za dużo)
Gdzie wy posyłacie dzieci jak idziecie do pracy?

Z prywatnymi placówkami bywa różni, gdyż kluby maluszka, które tylko z pozoru wyglądają jak żłobki mogą być zakładane przez wszystkich, nie ma zbyt rygorystycznych norm, opiekę dla dzieci można zorganizować nawet we własnym domu, dlatego są to zwykle tańsze formy opieki. Warto szukać sprawdzonych placówek, które nie będą prowadzone przez przypadkowe osoby, które znalazły sobie "pomysł na biznes"
Smykolandia_pl
Początkujący

Powrót do Dzieci w wieku 1-3